kayip esya burosu / lost and found

fransa'dan donmek ve diger seyler / returning from france and other things

ya ben doneli 2 hafta oluyo nerdeyse ama iste proje yetistirmek ve akabinde gelen "yetisecek deadline kalmamasinin dayanilmaZ hafifligi" filan derken oyle pek firsat olmadi yeni seylere.
fakat misal su asagidaki cikolata kutusu yeniydi ama buraya koymaya vaktim olmadan satildi. ilk defa boyle bir "havada kapilma" durumuyla karsilasmak tabi Ziyadesiyle mutlu etti beni..

well, it's nearly been two weeks since my return from france but, trying to finish up projects and "unbearable lightness of not having any deadlines to catch up" kept me busy for a while.
and for example, this new chocolate box below, was sold as soon as i listed it on etsy. so i really didn't have a chance to blog about it. but yes, that quick sell made me more that happy.gelelim diger seylere.. tee ne Zaman once yapip kukla sergisine verdigim, sonra geri alip sacini basini tekrar yaptigim "rapunZel'in annesi" kac Zamandir fotograflanmaya haZir ve de naZir bir sekilde beklemekte. lakin gel gor bu reZil cek havasi sadece beni delirtmekle kalmayip fotograf cekimini de gun isigini giZleyerek sekteye ugratmakta. fakat sanki bugun yagmur yok gibi, biraZdan cekebilirim belki fotograflari..
velhasil, oyle bi "yasiyorum buna yasamak denirse" tadinda kafami uZatayim dedim..

and now for the other things.. there's this "rapunZel's mother" which i made a long long time ago, gave to the puppet exhibition, collected from the exhibiton and made new hair for her. she's been waiting to be photographed all this time but this lousy czech weather is not only making me furious but also keeping me from photographing by not gibing me daylight. but then again, it doesn't look like to be raining today. so maybe i'll take some photos now.
anyway, i just wanted to say "hey, i'm still around, really" with this post.

7 comments:

Anonymous said...

her kafanı uzatışın böyle güzel haberlerle olursa sık sık uzat kafanı özlem :) hemen satılması çok güzel ve zaten yine müthiş bir şey ortaya koymuşsun :)

ozlemakin said...

:)) tesekkur ederim. ya evet ben de acayip sasirdim, gecenin bir yarisiydi bi de 4 muydu 5 miydi neydi.. amerikalilar icin bile sacma bi Zaman dilimi yani.. :))

Nuran Özalp said...
This comment has been removed by the author.
Nuran Özalp said...

özlem hanım,
kuklalarınınz çok güzel. ellerinize sağlık. on marifette ilk yayınladığınız zamandan beri takip ediyorum. her yaptığınız bir öncekinden daha güzel. bende fimodan bebekler vs. yaptım ancak fimo kuruyunca çok kırılgan oluyor en ufak bir darbede emeğiniz boşa gidiyor. sizin kuklalarınız da öylemi yoksa kullandığınız madde daha dayanıklı birşeymi? bir de eklem yerleri yapıp kuklalara hareket kabiliyeti sağlıyorsunuz eklem yerlerini nasıl oluşturduğunuzu daha detaylı anlatırmısınız? şimdiden çok teşekkürler. sevgiler.
nuran

ozlemakin said...

merhaba, oncelikle cok tesekkur ederim. ben modurit denen bir malZeme kullaniyorum. tam emin olmamakla birlikte polier kil'in bir cesidi olduguna inanmaktayim kendisinin.. ama fimoyla hemen hemen ayni, sadece biraZ daha yumusak. fimoyla tam olarak nasil bir kirilganlik sorunu yasadiginiZi tam anlayamadim, daha detayli anlatabilir misiniZ?
eklemlerle ilgili olarak da, kuklalarin icinde telden iskelet var, hareket etmeyecek yerlerini (bel, dirsek ve diZ gibi kisimlari acikta birakarak) hamur kaplayip pisirerek yapiyorum. daha once yorgun yolcu isimli kuklayi nasil yaptigimi anlatmistim burada http://madebyozlemakin.blogspot.com/2009/01/yorgun-yolcu-yapim-asamalari.html
daha detayli nasil anlatilir bilemedim, umarim yardimci olur. ayrica daha detayli sorulariniZ veya baska seyler icin de bana toohero@gmail.com'dan ulasabilirsiniZ. belki bu ara elimdeki yapim asamasi fotograflarini paylasabilirim burada, silmediysem tabii..
sevgiler.

Gülen Tezer said...

Özlem hoşgeldin.Uzun süredir yok oluş nedeninin bir proje amaçlı olduğunu anladığımdan işinin arasında bir de beni yanıtlamaya uğraşma diye sadece bir posta yazdım sana.
Nasılsın?Nasıl gidiyor?
Buralar fazlasıyla güneşli.Bırak oraları gel buraya; dönüş ne zaman?
Yan komşumuzun müzisyen çocukları Aisha'yla tanıştılar ve gözlerine inanamadılar :)

ozlemakin said...

aa evet, ve ben de cevaplamayi unuttum.. hemen cevap yaZiyorum simdi.
iyi gidiyor iste, donus 2 temmuZ onun haZirliklari icine girmeye calisiyorum yavastan ama bakalim artik :)
ya cok fena hava burda, inanilir gibi degil gercekten..

Aisha hanim'in begeniliyor olmasina pek seviniyorum ben de:))