kayip esya burosu / lost and found

fransiZca jaZZ soyleyen tunus'lu cingene / tunusian gypsie singer

tee kac Zaman once soZunu verip basladigim, akabinde araya giren cekimler, festivaller ve baska sacmaliklar nedeniyle bir turlu ne tam anlamiyla bitirmeye, ne de postaneye gitmeye Zaman bulabildigim, ve fakat sonunda bir kac gun once yeni evine ulasmis olan "siluetinin sigara dumanlarının mavi neon ışıklarının altında hareler yarattığı salaş bir fransız barında çıplak ayakla fransızca caz söyleyen tunus'lu çingene".

well, this was a gift for a felow blogger, and this tunusian gypsie was her dream character. the description in turkish is so gorgeus and unique, that i won't even attempt to try translating..
hastaligiyla morali boZulan gulen teZer'e, profil hayalinden de cok etkilenmis olacagim ki, bir minik hediyecik yapmak istemistim. biraZcik da olsa keyfi yerine gelsin, kafasi dagilsin diye.. ayrica da dedigim gibi, o kadar gorsel, o kadar canli bir betimleme ki, kendimi alikoyamadim biraZ da..
gulen hanim da sagolsun pek sevinmis, begenmis. hem onun yuZunu guldurebildigime, hem de minik cingene hanimin yani evinde cok sevildigini ogrendigime pek sevindim ben de..
gelelim biraZ da teknik bilgilere.. malesef hatirlamiyorum kac cm oldugunu, not da almamisim kiyiya koseye.. ama taribi bi 15-16cm vardir heralde, belki biraZcik da faZlasi.. efenim el-ayak bilekleri ve boynu disinda eklemler yine pek oynak pek kivrak.. ciplak ayaklarinin ustunde durmayi da becerebiliyor sagolsun.. vucudu tel+modurit ile yaptim yine, akrilikle boyayip akrilik vernikle de tamamladim. kostum icin tum cingenelerin ve cingene kostumculerinin favorisi olan "incik pincik kumas parcalari koleksiyonu"ma basvurdum.. cicegi surada biraZ deginmis oldugum "crap shop"tan almistim vakt-i Zamaninda.. saclari da ham yunu ince parcalar halinde ayirip sonra da bi guZel sac kremine bulayip cop sislere sarmak marifetiyle yaptim.. lakin "hair conditioiner"i nasil olmus da sac kremi diye algilamisim, onu pek bilemiyorum.. aman evde denemeyin.. jole olur sac spreyi olur, bunlar guZel seyler..ama sac kremi basmbaska bi amaca hiZmet ediyo Zaten, kepek yapar hem..off neyse, Zaten iki damla olan aklimi filme kaptirdigim doneme tekabul ediyor gerci bu olay, anlayisli olmak laZim.. gelmeyin ustume.. >.<

4 comments:

Ayca Karaoglan said...

çok anlamlı... gülen tezer'in de hediyeni aldıktan sonra yazdıklarını okuyunca çok duygulandım. yaşattığın mutluluk bir ömre bedel bence... yaptığın güzel ve zarif işlerin yanında, o kocaman yüreğin için de seni tebrik ediyorum... sevgiler...

ozlemakin said...

cok tesekkur ederim, ben de cok sevindim gulen hanim'in mutlu olmasina. :)

sesiber said...

Ben de tesadüfen Gülen Bayanın blogunda senin kuklanı görünce aaaa dedim.Hatta senin olduğunu okumadan senin tasarımın olduğunu anladım.
Herzamanki gibi inanılmaz güzel detaylar, renkler temaya çok yakışmış. İsmi hepsinden daha yaratıcı.

ozlemakin said...

teskkurler:)
tabi isim icin alkislar gulen hanima gidiyor, beni bastan cikaran da Zaten o muhtesem betimleme olmustu..