kayip esya burosu / lost and found

Onucuncu Peri / 13th Fairy

efenim bu hanimefendi taa uZak diyarlardan, bitmemis kuklalar meZarligindan kalkti da geldi. evet, kendisini guya "side-kicks of fairy tales" ("masallarin yancilari" diye cevrilse daha hos olur aslinda ama gercekte "masallarin yan karakterleri" olarak cevirmek daha uygunluk sinirlari icinde bir davranis olur. o yuZden hic cevirmedim ya Zati, neyse) adini koymayi planladigim kukla sergimde yer alacak misafirlerden biri olacakti ama yetismedi efendim, yetisemedi.. hatta, sadece "rapunZel'in annesi" yetisti o sergiye, sergi de isimsiZ kalmis oldu boylece.. neyse, neyse..


this lady is coming from a far away land named "graveyard of unfinished puppets". yep, she was meant to be a member of my "side-kicks of fairy tales" themed puppet exhibition. but she was never finished. as a matter of fact, the only puppet that was finished for the exhibition was "rapunZel's mother", therefore the whole thing remained nameless. anyway..uyuyan guZel masalindaki uyuyan guZeli lanetleyen buyucuyu herkes hatirlar heralde.. iste, bu hanimefendi de o buyucunun ta kendisi. aslinda peri demeyi tercih ediyorum su noktada. her ne kadar her kaynakta farki betimlenmis olsa da, en aZindan benim okuduklarimin cogunda peri olarak anilmakta kendileri. ama baZilarinda buyuculuk vasfi da eklendigi icin iste sapka da verdim peri henima.. masala gelecek olursak, aslinda bu hanim hic de oyle seytani, kotu filan degil. sadece kiZgin. hep o uyuyan guZelin sapsal annesinin sucu aslinda. sen kalkip "aa sarayda 12 altin tabak var, madem biZ de perilerden birini cagirmayiverelim dogum partisine" seklinde sahane bir coZum bulursan olacagi budur tabi.. sonucta seytan dolduruyo o asayi da.. her neyse, bana kalsa altin tabakla ugrasmayim direk gumuslerle coZselermis olayi hic sorun kalmaZmis ama bu masal kahramanlarin annelerinin hemen hepsinde anlamsiZ bi salaklik var Zaten.. rapunZel'in anne de ayni, ama ondan daha sonra bahsedecegim..

i guess everyone remembers the fairy from sleeping beauty, the one curses the girl.. okay, and here he is. she's referred as a fairy in most of the versions i've read, but still, some of them were referring her as an enchanter. that's why i gave her the witch hat. anyway, back to the tale.. she's not actually evil, wicked or anything like that. she's just angry. and it's all sleeping beauty's mother's fault. if you find the perfect solution in not inviting one of the fairies with the reason that you don't have enough golden plates for all of them, well, you should be prepared for anything. if you ask me, they should've just forgotten about the golden plates and stuck with the good old silver. almost every single mother character in fairy tales is somehow stupid though. rapunZel's mother for instance, wasn't so different. and her father as well.. anyway, i'll talk about that incredible family later..
gelelim teknik detaylara.. vucut her Zamanki gibi yine tel konstruksiyona sahip. her Zamanki gibi olmayan ise boyutu ve malZemeler.. 35.5 cm oldu bu sefer. kollari ve boynu sivi lateks kapli, parmaklarina kadar hareket edebiliyor. ayakta durabiliyor, efendime soyleyeyim, oturuyor kalkiyor filan.. boyle seyler iste. kafasi ve ayaklari moduritten, saclar yun, sapka da kece.

okay, time for the technical details. she has a wire armature as usual. but unusually, she's 14" (35.5 cm) tall and has liquid latex-covered arms and neck. even her fingers are move-able. She can sit, stand and everything. modurit was used for the head and feet, mohair for hair and felt for the hat.
Ziyaret etmek isteyenler icin de adresini veriyorum, buyrun burasi etsy'deki evi, burasi da fler'deki..
duZeltme: satildi gibi sanki..

now i'm giving her address for the ones who'd like to visit; this is her home in etsy, and this in fler.
edit: looks like it's been sold..
ha bi de unutmadan not; birkac saat icerisinde gemeinschaft'i temsil etmek uZere annecy'ye dogru yola cikiyor olacagim. haliyle bir hafta kadar yeni bir seyle karsilasmayi pek ummayin derim. ote yandan, gelismeleri ve saskiliklarimi Zlin disina tasmis olacak olan gunceden takip edebilirsiniZ tabi..

and before i forget, i will be on my way to annecy with gemeinschaft within a few hours, so you better not to expect anything new for one week..

5 comments:

Anonymous said...

özlem yine mükemmel bir şey ortaya koymuşsun.
bir de rapunzel gelecek sanırım, o benim çocukluğumdan beri en sevdiğim masal kahramanıdır (saçlarım hep kısacıktı, ondan olabilir :P )onu da merakla bekliyorum.

Miyozu said...

çooook süper bie şey bu kız ya:)) süper süper... zuzudan sevgilerle:)

Can the Fason said...

evet genel olarak kuklaların güzeldi ama niyeyse bu ayrıca bi dikkatimi çekti. her şeyden önce daha temiz gibi geldi, bilmiyorum belki fotoğraftandır belki bana öyle gelmiştir. ama sanki deneyim ne güzel bişimiş :) böyle görür görmez bi etkilendim işin aslı

ikinci olarak da artık bi tane de erkek kukla istiyoruz :)

ozlemakin said...

tesekkur ederim cok :)
merbe, rapunZel'in kendisi degil ama sapsal anne babasi gelecek "sidekick"ler olarak :)
can bey, efenim onur verdiniZ yorumunuZla, ne sevindim begenmeniZe anlatamam. :) erkek kukla meselesine gelince, rapunZel'in ana-babasindan baba olani sanki isteginiZi yerine getirecek, ha?

kedicibasi said...

kukla karakterleriniz çok güzel aklıma gedi şimdi acaba kedi kız sizin ellerinizde nasıl şekil bulurdu?:))