kayip esya burosu / lost and found

Kukla Atolyesi

evet, kesinlikle bu atolyeyi yapmaya karar vermis bulnuyorum. tarih meselesini de soyle dusundum, ya 2-3-4 agustos ya da 11-12-13 agustos'ta bir calisma, bir de agustosun son haftasinda 3 gunluk bir baska calisma olarak. katilima bagli tabi iki calisma meselesi, ikisi birbirinin devami niteliginde olmayacak ama, dileyen ilk calismadan sonra ikincine de katilabilir tabii..

detaylara gelince,
3 gunluk, gunde 7 saat surecek yogun bir program var ilk etapta kafamda (aksi istenmedigi surece).
isteyen, gerekli teknik bilgileri ogrenerek kendi tasarimi olan bir karakter uZerine calisabilecek ve atolye sonunda tamamen kendi tasarima ve kendine ait bir kuklasi olacak. isteyenin de karakterini birlikte tasarlayacagiZ sifirdan, ve o da yine atolye sonunda kendi tasarimi olan kendine ait bir kuklaya sahip olacak. isteyene de tasarim konusunda ben sahsen yardimci olacagim. yine butun bunlar katilimcilara bagli olan seyler ama bu uc opsiyon da ayni anda gerceklesebilir.
diger yandan, atolyeyi oZdere'deki yaZligimiZda yapmayi planliyorum. bu belki bir deZavantaj olabilir (yol vs.) ama atolye calismasindan sonra deniZe girme/guneslenme olanagi da mvcut tabii ayni Zamanda :)
ayni Zamanda, tum gerekli malZemeler benim tarafimdan saglanacak. tabii isteyen kostum icin kendi istedigi oZel bir detayi (dantel vs gibi) kendisi de getirebilir. ama Zaten kostum asamasi ucuncu gun olacagi icin, arada da konusacagiZ, birlikte karar verebilecegiZ.

bu plan dahilinde, gunluk 42 tl'lik bir ucret var kafamda.

bu sekilde. tarih konusunda da yine soyle, agustos icinde cogunlukla bosum. lakin 5-6-7 agustos'ta iZmir'de (oZdere degil yani), 10'unda da ankara'da olmam gerekiyor. ha bir de foca festivali'ne katilmayi planliyorum 14-15-16 agustos'ta. bunlar disinda, hemen her tarih uygun gorunuyor. (haftasonlarini da haric tutabilirsek sahane olur benim icin)
en basta vermis oldugum tarihler siZe uymuyorsa ve bu bahsettigim gunleri disarda birakacak baska bir 3 gunluk tarih isteginiZ olursa, ona da acigim. ayrica 3 gun pes pese olmasi da sart degil tabii. nasil istenirse..
ve fakat, 2-3-4 agustos'a hiZla yaklasmakta oldugumuZdan kelli bir an once haber verebilirseniZ sevinirim.

bu yaZiya yorum birakarak, ya da ozlem@ozlemakin.com adresine mail atarak bana ulasabilirsiniZ..


sevgiler.

3 comments:

Nuran Özalp said...

özlem hanım eğitim fikri çok güzel doğrusu. işim yüzünden benim için imkansız ama bende öğrenmek istiyorum. bide dvd hazırlasanız hazır eliniz değmişken ben alırım. yaptıklarınızla ilgilenen ve kursa katılamayacak olanlarında alacağını düşünüyorum. rapidden indirilenlerden değilde hazır dvd halinde kargoyla gönderilen kaliteli çekim bişi olsa (kullandığınız malzemeleri, markaları ve yapım aşamalarını içeren) süper olur diye dşünüyorum.
bi düşünün derim. sevgiyle kalın.

ozlemakin said...

evet aslinda hic fena bir fikir degil, ama su anda o biraZ Zor. belki cek cumhuriyeti'ne dondukten sonra, onumuZdeki sene icinde o tarZ bir dvd haZirlayabilirim. hatta belki bir de temel kit diye bir sey de haZirlarim dvd'nin yaninda, ortalama boyutlarda bir kukla yapimina yetecek kadar tel, hamur, hsmur sekillendirmek icin tahta bir alet, sunger, kumas, vs. iceren.. evet.
cok tesekkur ederim oneriniZ icin, guZel bir fikir gercekten.

Nuran Özalp said...

evet o fikir daha da güzel malzeme aramak için de uğraşmayız. ne deyim bekliyoruz:)