kayip esya burosu / lost and found

Ozel Siparis Kuklalar / Puppets on a Custom Order

Zlin'e donustu, yerlesmeydi, yeni senaryo ugraslariydi filan derken anca firsat bulabildim. (Zlin yolculugumu da buradan iZleyebilirsiniZ bu arada) efenim bu asagida gormus oldugunuZ kuklalar dilara hanim'in siparisi uZerine iZmir'de baslayip Zlin'de tamalayabimis oldugum siparis kuklalari olmakta.

i've been carried away with moving back to Zlin, un-packing, working on a new script and all. so finally i've found the time to post this. (btw, here you can watch my journey to Zlin) anyway, in the photo below, you see the two puppets, which i've started to make in iZmir and finally finish in Zlin, on a custom order.hemen asagida ise kuklalarin sahiplerini goruyorsunuZ. dilara hanim'in istegi uZerine beyefendinin suratini giZledik.

and on the photo right below, is the couple. on ms. dilara's request, i blurred the gentleman's face.

ciftimiZ fotografta yaZlik kostumler icinde olmalarina ragmen, istenen kislik kuklalardi.
burada da, gonderilen fotograflari referans alarak yaptigim kirmiZi montu ve oZellikle istenen kot pantolonu ve siyah uZerine beyaZ puantiyeli babetleriyle dilara hanim karsiniZda..
montun yapiminda kece ve el yapimi dugmeler kullandim, ve yine tamamen elde diktim. mont istenirse giydirilip cikartilabiliyor.

even though the couple is in their summer clothes on the photo above, what i've been asked for was these winter clothes.
so what you see on this photo is ms. dilara with a red coat (which was also made based on a photograph of the real thing), jeans and polka dotted shoes on request.
i used felt and handmade buttons for the coat. it's also removable.
altta da montu, cikarilabilen yesil atkisi, kot pantolonu ve siyah converseleriyle beyefendiyi goruyorsunuZ. saclarinda oldugu gibi, favori ve sakali icin de ham yun kullandim.

and as for the last but not least, here is our gentleman below with his coat, removable scarf, jeans and black converses. also, i used raw wool not only for his hair but his sideburns and beard as well.

9 comments:

Gülen Tezer said...

Özlem inanılmaz üstü inanılmazsın!
Önünde saygıyla eğiliyorum!

ozlemakin said...

aman efendim utandiriyorsunuZ, tesekkur ederim :))

Su said...

Çok güzel olmuşlar... Ben de kukla yapıyorum www.kankadolls.blogspot.com ama teknik konusunda daha bir fırın ekmek yemem lazım...
Sevgiler
Suzan

ozlemakin said...

suZan hanim cok tesekkur ederim. blogunuZa baktim, takibe de aldim hemen rss ile. cok guZel isleriniZ var siZin de, elleriniZe saglik. teknik konusunda sormak istediginiZ herhangi bir sey olursa lutfen mail atmaktan cekinmeyin, seve seve yardimci olurum..

Jaensue said...

Harikalar sizi tebrik ediyorum:)

ozlemakin said...

tesekkurler cok :)

sergun said...

muazzam olmuşlar, her zamanki gibi...

ozlemakin said...

tesekkur ederim :)

y said...

eline,aklına,gönlüne sağlık. çok çok güzel olmuşlar.yaşıma başıma bakmadan gidip malzeme alıp masa başına oturasım geldi.