kayip esya burosu / lost and found

yardim!

simdi, gece gece baska isin mi yok denecek belki ama, yok vallahi. neyse efenim. su asagida gormus oldugunuZ kuklayi "reggae sarkicisi" olarak adlandirmak uZere yapmaya basladim..
her sey de yolunda gidiyordu, ta ki kostumune bir turlu karar verememe dek..
gordugunuZ gibi kendisinin sol elinde bir adet marakas var, sag eline belki bir sigara koyarim belki de iste baris isareti olur. artik orasi cok muhim degil..

muhim olan, simdiye dek ilk defa bir kukla icin boyle boyali moyali bir ciZim yapmis ve halen kararsiZliktan kurtulamamis olmam.. sanirim asil mesele etege karar vermek.. yukardaki gibi bir ust cok fena olmayacak gibi, ayni sekilde sapka da (ki Zaten sapka konusunda baska da bi secenegim yok cunku hal-i haZirda orulmus olan tek sey bu elimdeki ve ben orguymus tigmis hic anlamiyorum).

iste sapkayi bu haZir orulmus yunden yapayim diyorum..

bluZ icin bu kumasi ve nakisi icin de bu ipi kullanayim diyorum..

ama iste etege gelince cuvalliyorum.. ya bu ustteki kumaslardan siyah olani fon yapip diger renkleri (kirmiZi sari ve yesili yani sadece) etegin altina seritler halince dikecegim.. ki bununla ilgili sikintim sanirim kuklanin rengi kahverengi oldugu icin siyahla ne kadar ahenk icinde olacaklarini tam kestirememem..

ya da bu ustteki kumaslarla bir coZum arayacagim, ki hic fikrim yok.. ya birlikte bir etek yapabilirim, ya da koyu olani etek yapip acik olani bluZde kullanabilirim.. bunlardaki sorun da, acik renk olan cok guZel bir kumas, incecik filan ama etege uymaZ diye dusunuyorum.. koyu olansa biraZ kalin ve sert gibi, pamuklu tamamen.. dokumlu durmayabilir diye endileseniyorum.

fena halde kararsiZ kaldim yani.. bi de dedim madem okuyanim var, bir akil danisayim, derdime derman bulayim..

tum yorumlara, onerilerilere sonuna dek acigim..

7 comments:

lavantin said...

belkide kuklanı bitirdin ama reggae denilince nedense kırmızı geliyor aklıma kırmızı bi etek ve üzerinde burada gösterdiğin parçalardan şerit ve yamalar olabilir.Gerçi ciziminde buluz ve bandanası ile daha çok çingeneleri anımsatı bana ,saçları rasta yapıcan herhalde .Merakla bekliyorum kolay gelsin

ozlemakin said...

cok tesekkurler.
bitmedi, aynen fotograftaki gibi duruyor halen, makyajini tamamladim sadece.. kirmiZi benim de aklimdaydi ama uygun kumasim yok malesef. bluZu daha cok jamaika dolaylarindan esinlenerek dusunmustum aslinda. bandanayi da bilsem tig isi kirmiZi sari yesil yapardim ama iste.. bakalim..

beyhan said...

bence şeritler ve daireler kullanmak daha uygun düşecek, şal desenden emin değilim. fıstık yeşili şeritle alttaki resimdeki kareli kumaş asıl olur? yahut şey yapsan, kendin daireler kesip yapıştırsan/diksen temiz durur mu?

Kırmızı Üzerine Beyaz Puantiye said...

özlemcim bence en iyisi siyah üzerine renkli şeritler. belki kırmızı üzerine siyah sarı yeşilden istediğini kullanarak da farklı bir şey yapabilirsin. reggae deyince kırmızı geliyor insanın aklına zaten.

ozlemakin said...

tesekkurler oncelikle.. simdi soyle ki, seritleri/daireleri dikip/yapistirmayi denedim siyah kumas uZerine ama siyah kumas cok ince olmasina ragmen etegin boyutu cok minik oldugu icin ek parcalar inanilmaZ bir kalinlik/sertlik yaratti. cok bicimsiZ durdu etek.. koyu yesil kumasla da bir etek yapmayi denedim ama o da tek basina rengi yuZunden icime sinmedi. ama dedigim gibi, birden faZla kumasi ayni anda kullanma imkanim olmadigini da gordum boylece.. halen kara kara dusunuyorum..

ozlemakin said...

velhasil turunculu-kirmiZili bir sac bandim vardi, onu boZarak coZume ulasiyorum sanirim.. ama simdi yillardir boyle dolu dolu soyleyememis oldugum "simdi yatayim da sabah erken kalkip calisirim" cumlesiyle rahata ererek huZurlariniZdan ayriliyorum..

ya bisey degil, bu gidisle sac bandim kalmayacak hic.. bari ise yarasa :/

Kırmızı Üzerine Beyaz Puantiye said...

hadi bakalım özlemcim sonuçları bekliyoruz sabırsızlıkla :)