kayip esya burosu / lost and found

karanlik peri / dark fairy / tmavě víla

bu aralar noluyo bana bilemiyorum.. boyle pembeli morlu konvansiyonel bir peri yapmak uZere basladigim kukla boyle bitti.. her filmimde birileri oluyo, kafalar patliyo filan.. neyse artik.. mukadderat.

i'm not quite sure what's wrong with me these days.. i started this little one to make a conventional pinky fairy but she ended up like this.. all my films and scripts and stories contains at least one death, explosion of heads etc.. well, anyway..

Nejsem si docela jist, co je špatně se mi v těchto dnech .. Začala jsem tento malý, aby konvenční pinky víla ale skončil takhle .. všechny mé filmy a skripty a příběhů obsahuje alespoň jednu smrt, výbuch hlav atd.. No, tak jako tak ..
kendileri 16 cm boyunda. icinde yine tel iskelet var, dirsek ve omuZlarindan, bacaklarindan ve belinden hareket edebiliyor. kollar, bacaklar, bel, gogus ve kafa icin modurit kullandim. beyaZ akrilik boyayla boyayip yari-parlak akrilik vernikle de bitirdim.

she measures 16 cm high and has a wire construction inside which makes her posable. her body parts (arms, legs, belly, chest and head) are made of modurit. after baking, i painted them with acrylics and used semi-glossy acrylic coating for finishing.

ona opatření, 16 cm vysoká a má dráty uvnitř konstrukce, která ji posable. její části těla (paže, nohy, břicho, hrudník a hlava) je vyrobena z modurit. Po upečení jsem malovala s akrylovými a jsem použila zčásti-akrylátový lesklý nátěr pro dokončovací práce.
kostumu icin siyah kece, dantel ve tul kullandim. kanatlari da telden yapip tulle kapladim, siyah ve gumus rengi iple de islemeleri yaptim. saclari ham yunden, kimi kisimlarinda gumus rengi ip ve boncuklar var.

i used different kinds of lace, tulle and felt for her costume. her wings are made of wire with two layers of tulle on top and embroidered with silver and black threads. raw wool was used for her hair and ornamented with silver thread and beads.

Použila jsem různé druhy krajek, tylu a cítil její kostým. křídla jsou vyrobeny z drátu s dvěma vrstvami tylu nahoru a vyšívané stříbrem a černou nití. surové vlny byly použity pro její vlasy a zdobenými stříbrem nitě a korálků.
boyle yari giZemli, yari kotucul, nev-i sahsina minhasir bir peri oldu kendileri sonuc olarak..

in the end, she turned out to be a half-mysterious, half-evil and kinda unique "fallen" fairy..

v konce, tak se ukázalo být půl-tajemný, půl-zlé a docela unikátní "padlých" víla ..
velhasil, dukkanda beklemekteler efenim..
duZeltme: artik beklemiyor, amerika yolcusu..

and, she's waiting in the shop..
edit: well, not anymore. she'll be going to US.

a že je čekají v obchodě..

9 comments:

GeCe said...

hepsi birbirinden güzel kuklaların ama bunu dükkanda görüp çok beğenmiştim akşam bugün sayfamı sana ayırdım bakalım ne tepkiler gelecek

bu arada düşünüyorum da gerçekten bu kuklaları tanıtmalısın tam bilemiyorum ama belki bu alanda forumlar ya da sanatçıların birarada bulunduğu platformlar falan vardır onlara göndersen

bir de resimlerine nickini eklesen de sana ait olduğu anlaşılsın her yerde

cicibici bişeyler said...

Merhaba,bu kuklalar bir harika!mutlaka tanıtılmalı,herkes görmeli,çok beğendim,ellerinize sağlık,bende paper mache yapmaya çalışıyorum amatörce tabi,seninkiler mükemmel,ayrıca kombinasyonlarda çok iyi,sevgiler.

Malla said...

Ne güzel kuklaların var. Ellerine sağlık. Ge-ce sayesinde tanıdım seni İyi çalışmalar.

Paşa said...

selam GeCenin ablasıyım orada sitenizi gördüm ve onda yorum yaptım..kuklalarınız gerçekten enterasan ve hiç olmayan daha doğrusu ben rastlamadım türden sanatsal ellerinize sağlık tebrik eder ve başarılarınızın devamını dilerim...

ozlemakin said...

gece, cok ama cok tesekkur ederim blogunda yer verdigin icin.. nasil minnet duydum anlatamam.. bu arada bir de, ado (art dolls only) diye bir olusuma katildim ama bakalim ne olacak..

cicibici biseyler, cok sevindim begendiginiZe, guZel dilekleriniZ icin de ayrica tesekkur ederim.. ben halen firsat bulup da papier mache calisamadim.. ama herhangi bir konuda yardim/tavsiyeye ihtiyaciniZ olursa elimden geleni seve seve yaparim..

malla, cok tesekkur ederim, gece'ye bu borcumu nasil odeyecegim hic bilemiyorum :)

pasa, cok tesekkur ederim, umut ve cesaret veriyor yorumlariniZ..

mermaid said...

siyah en güzel renktir sevgili özlem, bence her yaptığın kukla bir öncekinden güzel oluyor, ilham perilerin hep omuzlarında olsun :)

ozlemakin said...

cok tesekkur ederim, cok seviniyorum guZel yorumlara:))

Duru Günaçan said...

harikalar bunlar, bayıldım.
ama bunları yapmayı başardığın için sen kuklalarından daha harikasın eminim:)

DEZ said...

süpper olmuş. kuklalarında zaten gotik bi hava var. diğerlerinin de sonu boyle olsa daha yakışırmış yani bence.